Diverse misopasta’s
Alleen morgen nog en dan is de detox kuur ten einde. Ook vandaag voelde ik me goed. Zoals beloofd vertel ik iets over miso en ik laat een filmpje zien over hoe de Aloë Vera gel bij Forever Living geteeld, geoogst en verwerkt wordt. Vandaag giet ik mijn blog in een andere vorm dan de voorgaande. Geen indeling in ochtend, middag en avond en geen opsomming van wat ik heb gedaan en gegeten. Lees verder in mijn detox dagboek, dag 8.
Tevreden
Tot nu ben ik tevreden over hoe de C9- detox kuur is gegaan en hoe ik me voel. Ik ben niet moe, ben actief en heb vooral geen honger. Mijn aanpak was gedurende deze kuur niet geheel conform de richtlijnen van het pakket, maar ik heb wel de overtuiging dat ik heel gezond gegeten en gedronken heb. Ik heb niet meer kcal naar binnen gewerkt dan stond voorgeschreven en de voedingswaarde was ook vergelijkbaar. Mijn darmen reageren goed en ik voel me fris. Morgen drink ik mijn laatste portie Aloë Vera gel, slik ik de laatste capsules en ik heb nog 1 zakje vezels. Mooi afgepast. Zondag schrijf ik dan, zoals ik al eerder heb gemeld, de evaluatie en eindconclusie.
Miso
Vrijwel elke dag eet ik misosoep. Miso is een smeuïge hartige, maar soms ook zoete pasta van zout, granen en bonen die gefermenteerd wordt tot een heerlijk en gezond product. Het bevat vitaminen, mineralen en weinig calorieën. Traditioneel wordt het gemaakt van sojabonen met en/of zonder granen zoals rijst en gerst of een combi daarvan, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk. Jonge miso rijpt een aantal maanden. Ik gebruik de jonge, frisse miso voor sausjes. De miso die 2 tot 3 jaar rijpt is met name geschikt voor soep, maar kan ook in sausjes of kan gebruikt worden om te pickelen. Er bestaat ook nog nattomiso, maar dat is meer een smaakmaker, een bijgerechtje.
Als de pasta niet wordt gepasteuriseerd, dan behoudt hij alle kostbaarheden voor de darmen, zoals hoogwaardige levende enzymen die de vertering helpen en lichtverteerbare en makkelijk opneembare eiwitten. Miso moet je niet koken, want dan maak je de kostbare enzymen kapot. Miso maakt het bloed alkalisch en dat is belangrijk, want velen eten tegenwoordig veel te veel zuurvormend voedsel. Daarnaast helpt miso ook cholesterol te verlagen. Niet alleen vind ik miso erg lekker, ik knap er ook elke dag enorm van op.
Aloë Vera Gel
In dit filmpje zie je hoe de Aloë Vera gel wordt geoogst en hoe de gel eruit wordt gehaald.
Forver zegt dit over hun Aloë Vera gel:
Pure gestabiliseerde Aloë vera gel die de natuurlijke gel uit de plant met 200 verschillende bouwstoffen zo goed mogelijk benaderd. Deze rijke bron van voedingsstoffen biedt de perfecte aanvulling op een uitgebalanceerd voedingspatroon. Helpt de immuniteit te verhogen, stimuleert de spijsvertering en zorgt voor een fitter gevoel. Aloë Barbadensis Miller. Het is een hele mondvol, maar het is een naam die het waard is om te onthouden. Er zijn ongeveer 400 verschillende soorten aloë planten wereldwijd gevonden in droge gebieden Elk van deze soorten is heilzaam op zijn eigen manier maar er is er maar één die al millenia lang is erkend voor het hebben van een weldadige werking… Aloë Barbadensis Miller. Forever Aloe Vera wordt verbouwd op onze plantages in de Dominicaanse Republiek en Texas. Forever Aloë is zorgvuldig geteeld en gecultiveerd, gegarandeerd de hoogste plantkwaliteit. Aloë verwijst als het beste geschenk van de natuur door de bewezen gezondheidsvoordelen afkomstig van de gel uit de binnenkant van de bladeren. Het met zorg telen van Aloë in het best mogelijke klimaat garandeert dat u de beste producten krijgt die er te vinden zijn.
Aloe Vera America Plantation Tour from Discover Forever on Vimeo.
Geef een reactie